Babs: "Vandaag laten de renners de bergen achter zich als ze dwars door de Dordogne richting noorden fietsen. Er is slechts één col van 4de categorie, de côte de Monbazillac net voor de finish in Bergerac
 
De bijna vlakke rit die een rustpauze had moeten zijn, wordt ontzettend moeilijk gemaakt door het weer. Het regent dat het giet en het wegdek ligt er spekglad bij. Van uitrusten is er niet veel sprake, het is opletten geblazen. Toch houdt de regen de supporters niet tegen. Er staat zelfs een echte, levende olifant langs de kant van de weg om de coureurs goede moed toe te trompetteren. Frankrijk is en blijft een land met veel onverwachte facetten.
 
Al snel maken vijf renners zich los uit het peloton. Gautier, Elmiger, Gérard, Taaramaë en Slagter doen een vroege vluchtpoging. Uiteindelijk is het alleen Slagter die doorgaat. Het wordt al snel duidelijk dat hij niet voor zichzelf aan het rijden is, maar baan maakt voor zijn teamgenoot van Garmin, Navardauskas, die met een sneltreinvaart komt aanfietsen. Slagter speelt nog even locomotief voor Navardauskas en dan is de Litouwer alleen weg.
 
Hij wordt nog op de hielen gezeten door een deel van het peloton maar in de laatste kilometers slaat het noodlot toe. Een massale valpartij op het gladde, natte wegdek. Bij de vallers zijn onze Greg Van Avermaet, Badet en ook Sagan loopt een beetje verloren rond, terwijl zijn fiets op de grond ligt. Een geluk bij een ongeluk, ze vallen binnen de 3 kilometer voor de meet, dus er zijn geen zware gevolgen voor het klassement en ook lichamelijk blijkt het alleen maar om schrammen en builen te gaan.
 
Een nog meer uitgedunde groep probeert verbeten Navardauskas van de overwinning te houden, maar niets mag nog baten. Ramunas Navardauskas gaat als eerste de eindstreep over en pakt hiermee de ritzege. Een primeur voor Litouwen. Plezant voor de jongen, die fier staat te blinken op het podium en ook Slagter is wreed content. Aan het eindklassement verandert er ni veel meer. Het zijn voorlopig nog steeds Nibali, Pinot en Péraud die op het podium zullen staan en zonder al te veel tegenslagen blijft dit zo tot in Parijs. De tijdrit van zaterdag zal over de plaatsen 2 en 3 beslissen."

Babs in den tour

"